Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár mai pozsonyi látogatása során a Magyar Közösség Pártja pozsonyi székházában tárgyalást folytatott az MKP vezetőivel, majd sajtótájékoztatót tartott Menyhárt József MKP-elnökkel.

Az MKP képviseletében a pártelnök mellett a tárgyaláson részt vett Őry Péter, az MKP Országos Tanácsának elnöke, Kiss Beáta oktatási és kulturális alelnök, Bárdos Gyula elnökségi tag és Kocur László pártigazgató is. Az államtitkár kíséretében ott volt Czimbalmosné Molnár Éva, Magyarország korábbi pozsonyi nagykövete is.

A tanácskozás utáni sajtótájékoztatón Menyhárt József elmondta, a megbeszélésen röviden áttekintették a magyar kormány és az MKP közötti stratégiai partnerség legújabb fejleményeit. Az MKP szombaton tartja ünnepi kongresszusát. Dunaszerdahelyen nemcsak a 20 évvel ezelőtti pártegyesülésre emlékeznek, hanem döntenek az MKP köztársaságielnök-jelöltjéről is. Áttekintették az óvodaprogram és a vállalkozóinkat támogató programok konkrét eredményeit, mindkettőnek lesz folytatása.

Potápi Árpád János gratulált az MKP 20 évéhez. Meggyőződése, hogy a Magyar Közösség Pártja az, amit a nevével is kifejez. A magyar kormány a jövőben is politikai támogatást nyújt felvidéki stratégiai szövetségesének. A felvidéki gazdaságfejlesztési és óvodaprogrammal kapcsolatban hangsúlyozta, a szülőföldön való boldogulás a cél, és ehhez alapvető fontosságú, hogy a szülőknek lehetőségük legyen magyar nyelvű óvodába járatni gyermekeiket. A mai nap aktualitását a pozsonyi magyar szakkollégium harmadik tanévnyitója jelentette. Az államtitkár szerint az intézmény előbb-utóbb megahatározó tényezővé fog válni a pozsonyi kulturális életben.

O.N., Felvidék.ma