A Magyarok Kenyere egy olyan jótékonysági program, amelynek keretei között a magyar gyermekeket segítő szervezeteket támogatunk – határokon innen és túl is. A program során nemzeti összefogással a Kárpát-medence magyarok által lakott területeiről búzát gyűjtünk a segítőkész adományozóktól. A felajánlott búza egy részét liszt, a másik részét pedig kenyér formájában juttatjuk el a rászorulókhoz.
A Felvidéken a búzagyűjtés koordinálást a gazdák körében a Gazda Polgári Társulás végzi, az adományozók a következő központi elérhetőségeken jelentkezhetnek augusztus 24-ig:  

Gyűjtőközpontok:

  • Csallóköz-Gúta: Pikáli Róbert, tel.: 00421 944 945165
  • Nógrád-Gömör–Fülekpüspöki: Katona Gyula, tel :0907814570
  • Bodrogköz –Ladmóc: Szabó Tamás, tel.:  0905 192 258

A felvidéki búzaösszeöntésre augusztus 9-én kerül sor Gútán, a tájház udvarában.
A Kárpát-medencei búza gyűjtéséhez igazodva a felvidéki magyarok által összegyűjtött búza egy jelképes mennyisége idén a Kárpátalján kerül összeöntésre. A Felvidéken összegyűjtött búzát a Gútai Malomban őrlik lisztté, innen kerül majd szétosztásra a rászorulók között. 2017-ben e program keretében mintegy 3 tonnányi liszt került adományként a Kárpátaljára.

A Gazda Polgári Társulás mellett a Magyar Közösség Pártja is fontosnak tartja a program eszmeiségét és felajánlását. Csatlakozzon Ön is e nemes vállaláshoz, legyen részese ennek a nagy jelentőségű programnak! Kérjük, ajánlja fel búzatermésének egy részét, hogy együtt segíthessünk a rászoruló gyermekeken!
Böjte Csaba üzenete: „Adja az jó Isten, hogy áldás legyen a szántóvető ember munkáján, hogy e gyönyörű Kárpát-medence minden asztalára jusson bőséges tápláló kenyér! Imádságos szeretettel: Csaba t. és 2134 bajban lévő gyermek”
--
Szeretettel várjuk Önt és családját a Magyarok Kenyere program keretében megrendezendő felvidéki búzaösszeöntés ünnepére a Gazda Polgári Társulás szervezésében

A felvidéki  összeöntés ünnepének helyszíne: 

Gúta, a tájház udvara (Cím: Hideg oldal 22.) 

Az összeöntés ünnepének időpontja: 2018. augusztus 9. (csütörtök), 15 óra 

Programok: 

• Ünnepi beszédek, a búza összeöntése és megáldása 

• Kultúrműsor

Kérjük azokat a  felvidéki résztvevőket, akik még  búzát adományoznak, hozzanak egy kis zsákban 10 kg búzát. 

Gazda Polgári Társulás