Menyhárt József egy bejegyzést tett közzé.

‘98-ban, utolsó éves egyetemista-brigádosként voltam esti “szmenában” utoljára... Mit is mondhatnék: nem volt egy méznyalás... (Később, egy másik hivatásban 16 évig toltam a szombat esti éjjeli műszakot: de mi ez ahhoz képest, mikor az ember napról napra így keresi a kenyerét!)

Tehát nagyon nagy bajban kell lennie egy miniszterelnöknek, ha esti műszakra kényszerül! A Smer elvesztette a megyei választásokat, zuhan a népszerűsége, ezért most egymás ellen hergeli a dolgozókat és a vállalkozókat – a miniszterelnök pedig esti műszakra küldi magát.

Csakhogy, míg Fico reggel hazament és soha nem tér vissza a szalag mellé, addig az ott keményen dolgozó emberek attól rettegnek, mikor jön az állami hivatalok jóváhagyásával újabb több ezer szerb vendégmunkás, akik feleannyi bérért is hajlandóak robotolni. Igaz, neki juthat a megemelt hétvégi vagy éjszakai bérpótlékból, a gyári munkás fizetésének feléért gürcölő állami alkalmazott nem kap ilyen juttatást a jövőben sem.

Miért? Mert mindig egyszerűbb a vállalkozókat arra kényszeríteni, hogy magasabb fizetést adjanak, mint ugyanezt kifizetni az állami dolgozóknak.

Ezt hívják felelőtlen és populista politikának. Ennek kell véget vetni, hogy mindenki becsületes bérért dolgozhasson.

Nem gyári cirkuszkodásra van szükség, hanem kiszámítható, őszinte és becsületes kormányzásra!