A Sport Emléknap július 15-én, Basternák László tragikus halálának 7. évfordulója alkalmából került megrendezésre Ógyallán. A rendezvényt a Basternák László Polgári Társulás nevében Ondrusek Péter elnök, az MKP Ógyallai Helyi Szervezetének elnöke, járási elnökségi tag nyitotta meg. A rendezvényen részt vett Basternák Ildikó ógyallai polgármester asszony (MKP) és Knirs Imre komáromi alpolgármester.

A Sport Emléknap versenyei voltak: horgászverseny, futballtorna, kipályás futballtorna, asztalitenisz, sakk, tenisz, tollaslabda, íjászat. A kispályás futballtornán részt vett a Magyar Közösség Pártja járási csapata Becse Norbert járási elnök, megyei képviselő vezetésével, valamint a Magyar Közösség Pártja Komáromi Helyi Szervezetének csapata is Fekete Ferenc elnök, járási elnökségi tag vezetésével.  A kispályás futballtornán a nyolc csapat két csoportban mérte össze erejét, majd a csoportok helyezettjei egymás ellen játszottak.

A III. helyezésért az MKP járási csapata és az MKP Komáromi Helyi Szervezete csapata mérkőzött, ahol az járási csapat győzött és ezáltal az MKP járási csapata a dobogós harmadik helyet szerezte meg. Az asztalitenisz versenyben részt vett Kecskés Miklós, az MKP Ógyallai Helyi Szervezetének alelnöke. A sakkversenyen Gyarmati Tihamér, az MKP járási elnökségi tagja, megyei képviselő vett részt. Az íjászversenyen Kováč Zoltán, az MKP Bajcsi Helyi Szervezetének alelnöke vett részt. 

A Sport Emléknap szervezője a Basternák László Polgári Társulás volt. A Sport Emléknap végén Becse Norbert, az MKP járási elnöke és Viola Miklós alelnök Basternák László emlékműnél elhelyezték a megemlékezés virágait.