Az Ung-vidéki Kaposkelecsény falurészei idén is megmérkőztek egymással. A Mocsár, Nyarád és Kelecsény egyesüléséből a XX. század derekán létrejött településen hagyománnyá vált, hogy az egyes falurészek a futballpályán csapnak össze. A rendezvény megvalósításában az MKP Kaposkelecsényi Helyi Szervezete évek óta tevékeny szerepet vállal támogatóként és szervezőként.

A Nagykaposi Magyar Alapiskola tornatermében találkoztak a kaposkelecsényiek, illetve a településhez valamilyen szállal kötődő sportbarátok december 17-én. A jó hangulatú rendezvényt idén 11. alkalommal tartották meg. Varga Tibortól, az MKP kaposkelecsényi szervezetének elnökétől, a párt nagymihályi járási titkárától megtudtuk, idén a kelecsényiek bizonyultak a legjobbnak, maguk mögé utasítva Mocsárt, illetve Nyarádot. Noha a vándorserleget egy évig a kelecsényiek birtokolják, a legjobb játékos a nyarádi csapatból került ki, a gólkirály pedig mocsári lett. A csapatok és a nézők végül közös vacsorával, nótázással zárták a találkozót.

„Sokkal több ez, mint foci, hisz egy lehetőség arra, hogy összejöjjön a falu apraja-nagyja, illetve azok az egykori falubeliek és hozzátartozóik, akik már rég távol élnek Kaposkelecsénytől. Idén is többen érkeztek Kassáról, Budapestről az eseményre” – mondta Varga Tibor.

A találkozón nézőként jelen volt Mihók Gábor is, az MKP nagymihályi járási elnöke, aki szerint példaértékű ez a nagy hagyományokra visszatekintő focitorna, hiszen azon kívül, hogy a sportot szeretők jól szórakoznak, egy jelentős közösségépítő esemény is, hiszen baráti hangulatban zajlik, van idő és alkalom beszélgetni egymással, ami a mostani rohanó világban egyre ritkábban sikerül.

jk

kupa1 kupa5 kupa4 kupa3 kupa2