Járási elnökségi ülést tartott a Magyar Közösség Pártja Nagymihályi Járási Elnöksége. A találkozó a Nagykaposi Városi Művelődési Központ galériatermében zajlott 2016. december 5-én.

A tanácskozás vezetője Mihók Gábor járási elnök volt, aki vendégként üdvözölte Zachariáš Istvánt, Kassa megye MKP-s alelnökét.  Zachariáš István elsőként a Dunaszerdahelyen megtartott magyar-magyar párbeszédről számolt be, rámutatva arra, hogy nagyon fontos a párbeszéd, főleg szakmai kérdésekben, ezért mindenképp folytatni kell. A megyei alelnök a továbbiakban a Kerületi Tanács politikai aktualitásairól, valamint az országos politikai fejleményekről szólt, majd Mihók Gábor beszélt az Ung-vidéket illető történésekről. A jelenlévő elnökségi tagok, polgármesterek a régiót és településeinket érintő kérdések kapcsán fejtették ki meglátásaikat. Az egyeztetés során külön hangsúlyt kaptak a községek és intézmények fejlesztését, határon átnyúló együttműködést szolgáló pályázatok. A jelenlévők közül az uniós pályázatok kapcsán több polgármester is a túlzott bürokráciára panaszkodott.

vt2„Az elmúlt időszak, illetve a közeljövő politikai eseményei kapcsán, amelyek a felvidéki magyar közösség, ezen belül Ung-vidék magyarságát érintik - gondolok itt a megvalósult magyar-magyar párbeszédre, valamint a nem egészen egy év múlva esedékes megyei önkormányzati választásokra - fontosnak ítélem meg, hogy a régióban elkezdődjön egy olyasfajta kommunikáció, amelynek eredménye képpen Ung-vidék magyarsága nem marad képviselet nélkül a megyei önkormányzatban és méltó képviselete lesz a különböző szakmai egyeztetéseken is - hangsúlyozta a járási elnökségi ülés kapcsán Mihók Gábor.

A járási és helyi szervezeti teendőkkel, működéssel kapcsolatos aktuális feladatokkal, programokkal kapcsolatban Varga Tibor járási titkár tartott beszámolót. A zárszó után kötetlen beszélgetés vette kezdetét.

vt