Harminchatodik alkalommal nyitotta meg kapuit a Hagyományos Csallóközi Vásár Dunaszerdahelyen.

Dunaszerdahelyen 2016. szeptember 22-én ünnepélyes keretek között megnyílt a 36. Hagyományos Csallóközi Vásár, amely vasárnapig tart. Már az országhatárokon túl is ismert régiós nagyvásár évtizedek alatt sem veszített népszerűségéből, sőt évről évre egyre több turista látogat ilyenkor a városba.

A városi szabadidőparkban, ameddig a szem ellát, és még azon is túl   standok sokasága található, ahol kézművesek, ruhaárusok, édességárusok, méz-, mézbor, finom hazai és külföldi borárusok, könyvárusok  kínálják portékáikat. A vásárban szinte minden megtalálható.  Szól a zene, szállnak a lufik,  vidám a hangulat, és persze finom vásári ételekből sincs hiány!

A vásárt Hájos Zoltán, a város polgármestere nyitotta meg. Ünnepi nyitóbeszédében üdvözölte a megjelent vendégeket, a testvérvárosi települések képviselőit, a járási és szomszédos járások elöljáróit, a települések polgármestereit, a társadalmi és civil szervezetek vezetőit és képviselőit, az egyházi méltóságokat, és természetesen a vásár minden látogatóját.  Beszédében hangsúlyozta: A csallóközi vásár igazi népünnepéllyé nőtte ki magát, ahol az emberek évről évre több tízezren szórakoznak, családok, barátok megoszthatják egymással gondjaikat, a kereskedők pedig értékesíthetik portékájukat.

A rendezvényt Tibor Mikuš, a Nagyszombat Megyei Önkormányzat elnöke, valamint Berényi József, a megyei önkormányzat alelnöke is köszöntötte.

A szervezők nemcsak finom ételekkel is italokkal várják az odalátogatókat, de gazdag kulturális programokat is kínálnak, gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. Lesz óriásbábos utcaszínház, néptáncbemutatók, fellépnek a csallóközi nótaénekesek, az estéken pedig nagykoncerteken szórakoztatják az érdeklődőket.

A Magyar Közösség Pártjának sátra alatt a járás elnökségi tagjai közös eszmecserékre, beszélgetésekre várják a választópolgárokat – a vásár egész időtartama alatt. (bi)