Az MKP Szenci Helyi Szervezete 2016. április 24-én tartotta tisztújító tagsági gyűlését. Duray Rezső elnök a beszámolójában részletesen elemezte az idei parlamenti választásokat, összehasonlította az előző választások eredményeivel. Köszönetét fejezte ki a szavazatszámláló biztosoknak, aktivistáknak, elnökségi tagoknak, hogy munkájuk révén Szenc és egyben a járás a legjobb eredményeket érte el a választásokon való részvételben és az országos kampánystáb által kitűzött célokban.

Németh Gabriella, az MKP országos ügyvivő elnökségének tagja, képviselőjelölt megköszönte a támogatást, szavazatokat és ismertette a jelenlévőkkel az Országos Elnökség és az Országos Tanács határozatait, döntéseit. A választásokkal kapcsolatos vita után a szakbizottságok elkezdték a munkát, elhangzott a jelentés a határozatképességről és a személyi jelölések az elnökségbe és az elnökre. A szavazatszámlálás alatt folytatódott a sokrétű általános vita, amelyben Németh Gabriella mint a Pozsony megyei közgyűlés alelnöke, városi képviselő, tanácstag válaszolt.

Az MKP Szenci Helyi Szervezetének elnöke ellenjelölt nélkül ismét Duray Rezső lett, aki 1990 óta látja el az elnöki teendőket a városban és a járásban. A tizenhárom tagú elnökségbe több új fiatal arc is került.

Agárdy Gábor többi fényképe a rendezvényről a szenci magyarok weboldalán a www.szenc.sk tekinthető meg /dr