Mága Zoltán hegedűművész az utóbbi napokban koncertet adott többek között Szalkán, Lakszakállason, Tardoskedden, Szímőn, Perbetén.

Szalkán (Érsekújvári járás) a Magyar Közösség Pártja meghívására február 25-én este zsúfolásig megtelt a római katolikus templom. Ezen az estén egy csodálatos Mága Zoltán koncertre gyűlt össze a falu és a környék lakossága. Vanda Károly esperes úr köszöntötte a jelenlévőket a hamvazószerdai prédikációjában elhangzott idézettel: „ Az élet egy szeretetüzenet, melyet szentlelkével ír az Isten."
Farkas Iván, az MKP alelnöke szólította az MKP parlamenti képviselőjelöltjeit – Gulyás Györgyöt, Fekete Lászlót, Geri Valériát, Nagy Dávidot, Orosz Őrsöt – mindegyik szóĺt a jelenlévőkhöz, majd Farkas Iván is hangsúlyozta március 5.-e fontosságát. Végül szólította az esperes urat, s átadta a borítékot, az MKP támogatását a templom javítására.
A koncerten jelen volt Szigeti László, az MKP OT elnöke, Cagala Szilvia, Szalka polgármestere, Szőcs Fruzsina, a Csemadok Szalkai Alapszervezetének elnöke, Dávid László, az MKP helyi alapszervezetének elnöke.
Elindultam szép hazámból – hangzott az első dal, majd sorra a többi. Mága Zoltán hegedűjátéka mindenkit elbűvölt. A Hazám, hazám elhangzása után a közönség állva tapsolt, a Csitári hegyek alatt népdalt az egész templom énekelte, s az utolsó számot végigtapsolta a hallgatóság. A művész úr ajándékokat osztogatott. Először a legfiatalabbaknak, aztán a legidősebbeknek, majd a legmesszebbről érkezőknek.
A legfiatalabb 5 éves, a legidősebb 86 éves volt, Ausztriából volt a legmesszebbről érkező. Az utolsó szám előtt átadta Berényi József elnök úr üzenetét és közölte, hogy a koncert végén az ajándékát is átveheti minden jelenlévő – egy dedikált CD-t. Elmondta, hogy ebben a hónapban 30 koncertet játszott, megköszönte a sok tapsot, s ígéretet tett, hogy még visszatér kisebb zenekarral, mert csodálatos közönsége volt. Pedig ez a közönség csak a csodálatos hegedűjátékát köszönte a szűnni nem akaró vastapssal.
Vanda Károly esperes úr zárszavában hangsúlyozta, hogy a művész urat biztos jó kedvében teremtette a jó Isten, hiszen hegedűvel, vonóval hozta el hozzánk szeretetüzenetét. Mi ma este szívünkbe zártuk őt és imáinkkal kísérjük további pályáján.

Lakszakállason (Komáromi járás) a Magyar Közösség Pártja február 24-én tartotta a kampányrendezvényt. Szintén zsúfolásig megtelt a helyi kultúrház nagyterme, ahol a résztvevőket Kucsora István, az MKP helyi szervezetének elnöke – alpolgármester köszöntötte. A rendezvény keretén belül bemutatkoztak a Komáromi járás parlamenti képviselőjelöltjei: Samu István, Knirs Imre, Gyarmati Tihamér, Domin István, valamint a Rimaszombati járásból Cziprusz Zoltán és a Dunaszerdahelyi járásból Polák László. A kampányrendezvényen fellépett Mága Zoltán hegedűművész és az „angyalok”. A rendezvényen részt vett a település polgármestere, Bartal András (MKP), valamint a környező települések polgármesterei is. A kampányrendezvény nyereménysorsolással és a résztvevőkkel való kötetlen beszélgetéssel zárult.

Tartdoskedden (Érsekújvári járás) a Magyar Közösség Pártja kampányrendezvényére a helyi kultúrház február 17-én került sor. A résztvevőket Balogh Katalin köszöntötte. Az összefogás listájáról több parlamenti képviselőjelölt is részt vett a rendezvényen és néhány mondatban bemutatkozott a tardoskeddi közönségnek. Az Érsekújvári járás jelöltjei közül a résztvevők megismerhették Geri Valériát, Czuczor Máriát, Nagy Dávidot és Hajtman Bélát, de további parlamenti képviselőjelöltek is bemutakoztak, köztük Žiaček Adrianna, Kőrösi Ildikó, Agócs Gergely és Orosz Örs. A Magyar Közösség Pártja választási célkitűzéseiről Berényi József országos elnök és Farkas Iván, gazdaságpolitikai alelnök beszélt a hallgatóságnak. A magyar érdekképviselet fontosságát hangsúlyozták buzdítva a választópolgárokat, hogy március 5-én válasszák 21-es listán szereplő jelölteket. A kultúrműsorban Hajtman Lívia ismert operett slágereket énekelt, majd Mága Zoltán hegedűművésznek és a Budapesti Primarius Kamarazenekarnak tapsolhatott a közönség.

Szímőn (Érsekújvári járás) is zsúfolásig megtelt a Jedlik-ház február 17-én a Magyar Közösség Pártja kampányrendezvényén. A vendégeket – köztük Szigeti Lászlót, az MKP Országos Tanácsa elnökét – Bób János, a község polgármestere, parlamenti képviselőjelölt köszöntötte. A rendezvényen bemutatkoztak a további parlamenti képviselőjelöltek is, köztük Geri Valéria, Czuczor Mária, Kőrösi Ildikó, Žiaček Adrianna, Nagy Dávid, Dobai Tibor és Agócs Gergely. A kultúrműsorban Hajtman Lívia szórakoztatta a közönséget operett részletekkel, majd Mága Zoltán hegedűművész és a Budapesti Primarius Kamarazenekar lépett színpadra. A koncert végén Berényi József, az MKP országos elnöke és Farkas Iván, gazdaságpolitikai alelnök buzdította a közönséget, hogy a március 5-ei parlamenti választáson is ilyen szép számban vegyenek részt és támogassák a 21-es listát, az összefogás listáját.

Perbetén (Komáromi járás) a Magyar Közösség Pártja február 14-én tartotta kampányrendezvényét. A helyi kultúrház zsúfolásig megtelt. A résztvevőket Zsitva Norbert, az MKP helyi szervezetének elnöke – önkormányzati képviselő köszöntötte. A rendezvényen ünnepi beszédet mondott Berényi József, az MKP elnöke. A rendezvény keretén belül bemutatkoztak a Komáromi járás parlamenti képviselőjelöltjei: Samu István, Knirs Imre, Gyarmati Tihamér, Basternák Ildikó. A kampányrendezvényen fellépett Mága Zoltán hegedűművész, aki Berényi Józsefet is „dalra bírta".

Búcsi Gálik Teréz, mkp.sk, Bolya Szabolcs, Felvidék.ma

A turnét a Dunaszerdahelyi járásban február 26-án Bakán és Csilizradványban zárja.