Csendül a nóta címmel szervezett nótaestet a Csemadok Gímesi Alapszervezete, a Magyar Közösség Pártja Gímesi Helyi Szervezete, a Gímesi Kultúrközpont, valamint a Csemadok Nyitrai Területi Választmánya 2016. január 16-án a gímesi kultúrházban.

Gyepes Lajos, a Csemadok Területi Választmányának elnöke üdvözölte a közönséget. Köszöntőjében elmondta, a farsang hagyományosan a vigadozás, mulatozás ideje és őseink is mindig megadták a módját a vigadalomnak. Szólt a parlamenti választások közeli időpontjáról és reményét fejezte ki, hogy eleinkhez hasonlóan mi is tudni fogjuk a dolgunkat és elmegyünk szavazni a magyar közösség érdekeit képviselő pártra. Bemutatta az MKP parlamenti képviselőjelöltjeit is: Ladányi Lajost, Pócsik Józsefet és Šonkoľ Zoltánt.

Elsőként a gímesi Nagy Attila, bronz- és ezüstkoszorú díjas nótaénekes lépett a színpadra. Felcsendültek a nóták és hallgatók, csárdások Döme József és zenekara kíséretében. A tehetséges fiatalember után ismét zoboralji előadó lépett a színpadra, az aranykoszorú díjas Bús Kati személyében. Tonkó István, szintén aranykoszorú díjas nótaénekes, Vágáról érkezett a nótaestre. A műkedvelő énekeseket követően Hajtman Lívia lépett a színpadra nótákkal és operett részletekkel tovább fokozva a hangulatot. A fergeteges műsor a nótaénekesek közös szereplésével zárult.