Harmadik alkalommal szervezte meg műveltségi vetélkedőjét a Via Nova ICs Nyitracsehi Alapszervezete 2015. december 27-én. Kupeček Róbert polgármester biztató szavait követően Csámpai László, a Via Nova ICs helyi alapszervezetének alelnöke, a vetélkedő szervezője üdvözölte a vetélkedő hét csapatát és ismertette a verseny szabályait. A helyi versenyzők mellett érkeztek résztvevők szinte Zoboralja összes községéből, sőt, Galántáról és Budapestről is akadt játékos. A vetélkedő lebonyolítását Pócsik József, a Via Nova országos elnökségének tagja segítette.

A verseny többfordulós volt, a résztvevők sokszínű feladatokat oldottak meg. Az általános műveltségen alapuló kérdések, film- és zeneszövegek mellett a zászlók, a növény- és állatvilág ismerete is sorra került; volt memóriajáték, valamint a szülőföld ismeretével is lehetett értékes pontokat szerezni.  A mezőny szoros versenye az utolsó pillanatig tartott, hiszen két csapat egyenlő pontszáma miatt villámkérdések döntöttek a 2. és 3. helyezés sorsáról.

Az első helyezést a Nagycétényi Citerazenekar fiúcsapata ért el, őket a nyitragesztei Via Nova ICs csapata követte. A harmadik helyen a Nagycétényi Citerazenekar lányai végeztek.

A vetélkedő díjait Nyitracsehi Község Önkormányzata, Csáky Pál, az MKP EP-képviselője, a Csemadok Nyitrai Területi Választmánya, valamint a Via Nova ICs helyi alapszervezete biztosították a nyertes csapatok részére.