Tlačová správa

József Menyhárt, kandidát SMK na prezidenta SR dnes odovzdal petíciu s podpismi podporujúcimi jeho prezidentskú kandidatúru. Vyzbieral celkovo 26 833 podpisov. „Patrí za to poďakovanie všetkým, ktorí petíciu podpísali, a samozrejme, aj tým, ktorí podpisy zbierali,“ povedal novinárom na krátkej tlačovej konferencii po odovzdaní petície.

Na otázku, prečo kandiduje na funkciu prezidenta republiky, odpovedal: „Predovšetkým preto, lebo táto funkcia sa týka celej krajiny a všetkých jeho obyvateľov. Aj nás, maďarskej komunity. Preto sa uchádzam o post prezidenta republiky, lebo dnes niet nikoho, kto by hodnoverne zastupoval naše záujmy. Cieľom mojej kandidatúry na prezidenta je, aby som počas kampane jednoznačne pomenoval nároky našej komunity. Pretože aj my si zaslúžime, aby sme ohľadom stavu našej domoviny a prístupu prezidenta republiky voči nám, pociťovali, že sme skutočne rovnocennými občanmi tejto krajiny.“

„V rámci volebnej kampane chcem poukazovať na problémy, ktoré trápia Maďarov na Slovensku a chcem otvárať témy, ktoré sú dôležité pre to, aby sa naša komunita rozvíjala. A nie len ohľadom pestovania tradícií, jazyka a kultúry, ale aj ohľadom hospodárstva, životného prostredia, zdravotníctva, otázok ľudských práv a sociálnych otázok,“ interpretoval József Menyhárt.

Je presvedčený, že maďarská komunita potrebuje niekoho, kto nehľadí na jej starosti len zo zadného sedadla svojho služobného auta. Kandidát na prezidenta má byť podľa jeho slov človek, ktorý spolu ľuďmi prežíva ich každodenné problémy, žije medzi nimi. A hlavne má byť taký, ktorý si stojí za svojím slovom, a takto zostáva vierohodným aj v očiach väčšiny.

„Mojou kandidatúrou ponúkam našej komunite a všetkým občanom krajiny alternatívu vierohodnosti, úprimnosti a oddanosti,“ dodal.

 

Tlačový odbor SMK

Bratislava, 28. 01. 2019

Címkék: József Menyhárt ,