A koloni kultúrházban tartotta ösztöndíjátadó ünnepségét a magyarországi Rákóczi Szövetség 2016. október 12-én. Az elsősöket és szüleiket, valamint a vendégeket Balkó Róbert, Kolon polgármestere üdvözölte.

Zilizi Zoltán, a Nyitra és Vidéke Célalap elnöke is üdvözölte a szülőket, akikről példaképként szólt, s egyben megkérte őket, terjesszék az anyanyelvi oktatás előnyeit családi, baráti körben.  A koloni iskola tanulói kis műsorral kedveskedtek a résztvevőknek. Pálinkás Barnabás, a Rákóczi Szövetség munkatársa köszönetét és elismerését fejezte ki a szülőknek és elmondta, a Szövetség ezt a döntést szeretné segíteni és támogatni jelképes ajándékával, melyet többségében magyarországi magánszemélyek, civil szervezetek és önkormányzatok ajánlanak fel a határon túli gyermekek beiskoláztatásához. Tolmácsolta dr. Halzl József elnök üzenetét is, mely szerint élni kell az adott jogokkal a nyelvválasztásnál, névválasztásnál, iskolaválasztásnál, mert ezek azok a mérföldkövek, melyek megtartják közösségünket, egyben sikert, erőt és kitartást kívánt az elkövetkező iskolai évekhez.

Az ösztöndíjat Majthényi Tamás, Halászi Község – az egyik támogató – polgármestere adta át a magyar tannyelvű iskolába íratott 11 zoboralji elsősnek.

 

Címkék: Zoboralja,