Nagyszabású rendezvénysorozattal ünnepelték Kamocsa község fennállásának 600. évfordulóját az elmúlt hétvégén. A Vág menti települést 1416-ban említik először az írások. E jeles évforduló alkalmából falunapokat rendeztek, s a programok között mindenki megtalálhatta a kedvére való elfoglaltságot.

Az ünnepségen Lukács Valéria polgármester köszöntötte a résztvevőket, köztük Bolya Szabolcsot, az MKP érsekújvári járási elnökét és az MKP járási elnökségének tagjait: Czuczor Máriát, Andód község polgármesterét és Bób Jánost, Szímő község polgármesterét.

Az évforduló kapcsán a település központjában egy emlékművet is lelepleztek, amelyet az egyes szervezetek képviselői megkoszorúztak. A Magyar Közösség Pártja nevében Bolya Szabolcs járási elnök és Dobai Tibor, a járási elnökség tagja, az MKP Kamocsai Helyi Szervezetének elnöke koszorúzott.

A kultúrházban a Csemadok Kamocsai Alapszervezete fényképkiállítást rendezett. A fotókon megelevenedett a település múltja, majd Kolek Zsolt történész összegezte Kamocsa elmúlt 600 évét. Az ünnepségen részt vett a község testvértelepülésének küldöttsége is. Bakonyszombathely polgármestere egy emlékoszloppal lepte meg az ünneplő kamocsai közösséget.

Bolya Szabolcs, az MKP érsekújvári járási elnöke az esemény kapcsán úgy fogalmazott: Kamocsa példamutató közösség, hiszen nem feledkezik meg múltjáról, s kőbe és fába vésbe emléket állít a jövő nemzedékének, hogy ők se hagyják veszni gyökereiket, vagyis anyanyelvünket, kultúránkat, magyarságunkat. (mkp_éú)

Címkék: Kamocsa,