A Basternák László Emléknapok 2016. július 9-10-én kerültek megrendezésre Ógyallán Basternák László tragikus halálának 6. évfordulója alkalmából.

A rendezvény első napján sportjátékok zajlottak a Feszty Árpád Alapiskola és Óvoda létesítményeiben. A rendezvényt a Basternák László Polgári Társulás nevében Ondrusek Péter elnök (az MKP Ógyallai Helyi Szervezetének elnöke, járási elnökségi tag) és Tornóczy Gabriella nyitotta meg. A rendezvényen részt vett Basternák Ildikó polgármester asszony (MKP) is. A sportjátékok között futball, asztalitenisz, sakk, tenisz, tollaslabda, íjászat szerepelt. A futballcsapatok között részt vett a Magyar Közösség Pártja járási csapata is a következő összeállításban: Becse Norbert, Labancz Roland, Slávik Gábor, Kovács Zsolt, Diosy Viktor, Hajdok István, Hengerics Gábor. A verseny során nyolc futballcsapat versenyzett a trófeáért, az MKP járási csapata a dobogós harmadik helyet szerezte meg.

A rendezvény másnapján megemlékezésre került sor Basternák László tragikus halálának helyszínén. A résztvevőket Tornóczy Gabriella köszöntötte, majd Radosicky Györgyi, a Csemadok helyi alapszervezetének elnöke mondott verset. A megemlékezést Becse Norbert, az MKP járási elnöke tartotta. A koszorúzás alatt Pasztorek Cynthia Éva énekelt. A megemlékezésen részt vett az MKP több helyi, járási és országos tisztségviselője is Menyhárt József országos elnök vezetésével. A megemlékezés után istentisztelet következett a református templomban, majd a rendezők az Altrax Villamossági Kereskedőházba várták frissítővel az emléknapok résztvevőit.

Az Emléknapok szervezője a Basternák László Polgári Társulás volt.

Címkék: Ógyalla,